تاثیر انتخاب نام دامنه مناسب در سئو 

مطمئناً انتخاب نام دامنه مناسب برای یک کسب و کار در تبلیغات اینترنتی و حتی در دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار هیجان انگیز است. در این مرحله معمولاً همه چیز به خوبی برنامه ریزی شده و انرژی کاری زیادی در شما نهفته است، با این حال اگر در انتخاب دامنه وب سایت تان اشتباه کنید، شک نکنید که دردسر بزرگی گریبانتان را خواهد گرفت.

تحقیقات نشان داده است که نام دامنه بر وضعیت سئو یک وب سایت تاثیر می گذارد. اما چگونه؟ آیا روش های درست و نادرستی برای انتخاب نام یک دامنه وجود دارد؟ چگونه می توان با انتخاب دامنه مناسب وضعیت سئوی وب سایت خود را بهتر کنیم؟

نکاتی که در حین انتخاب دامنه باید به آن توجه داشته باشید به شرح زیر است:

از انتخاب دامنه تطبیق دقیق پرهیز کنید

بسیاری از کارشناسان سئو تازه کار، انتخاب یک دامنۀ تطبیق دقیق (Exact Match Domain) را راه حلی آسان برای دست یافتن به رتبه های گوگل می دانند. اما دامنه تطبیق دقیق چیست؟

یک دامنه تطبیق دقیق، نام دامنه ای است که کلمه کلیدی اصلی وب سایت در آن وجود دارد. این نوع دامنه در بین متخصصان سئو با نام دامنه کلمه کلیدی (یا Keyword Domain) نیز شناخته می شود.

برای مثال، فرض کنید می خواهید وب سایت تان برای کلمه کلیدی “هتل های ارزان” یا “Cheap Hotels” در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالایی را به دست آورد. در این شرایط اگر بخواهید دامنه ای تطبیق دقیق برای وب سایت خود انتخاب کنید، دامنه انتخابی تان cheaphotels.com خواهد بود.

مطمئناً در حال حاضر تصور می کنید هرچه تعداد کلمات کلیدی در دامنه تان بیشتر باشد عملیات سئو سایت تان راحت تر انجام می شود، درست است؟ خیر، موتور جستجوی امروزی به این راحتی گول نمی خورد!

در روزگاران قدیم (اگر بخواهم دقیق تر بگویم در سال ۲۰۱۲)، گوگل متوجه شد بسیاری از وب سایت ها با انتخاب دامنه Exact Match قصد ارتقا و بهبود وضعیت سئو خود را دارند. در آن زمان اگر قصد داشتید برای کلمه کلیدی “گوشی‌های نوکیا ارزان” در نتایج جستجوی گوگل رتبه خوبی به دست آورید، هیچ مشکلی وجود نداشت! تنها کافی بود دامنه cheapnokiaphones.com را تهیه کنید و تمام! وب سایت شما در صفحه نخست نتایج گوگل ظاهر می شد. حتی برای این کار به بک لینک، محتوای با کیفیت یا سئوی داخلی احتیاج نداشتید!

اما زمانی که گوگل متوجه این موضوع شد با یک بروزرسانی بزرگ همه وب سایت ها را غافلگیر کرد. این بروزرسانی، آپدیت Exact Match Domain نام داشت.

در سپتامبر سال ۲۰۱۲، مت کاتس سرپرست واحد وب اسپم گوگل، در حساب توئیتر خود اعلام کرد با تغییر الگوریتم های گوگل، میزان تاثیر دامنه های تطبیق دقیقِ کم کیفیت در نتایج جستجو به حداقل می رسد. بروزرسانی EMD رتبه بسیاری از وب سایت هایی که دامنه تطبیق داشتند را از بین برد. همچنین، دامنه هایی که رتبه ای متوسط داشتند به قعر نتایج جستجو سقوط کردند.

همانطور که دیدیم انتخاب دامنه تطبیق دقیق برای وب سایت، ایده چندان جالبی به نظر نمی رسد. در صورتی که علاقه دارید درباره این نوع دامنه بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنم مقاله دامنه Exact Match چیست را مطالعه کنید.

خب، انتخاب دامنه Exact Match از آن دست کارهایی است که در حین انتخاب دامنه نباید انجام دهیم. اما سوال اینجاست که برای انتخاب دامنه مناسب باید چه کارهایی انجام داد؟

انتخاب نام برند به عنوان نام دامنه

امن ترین و آسان ترین راه برای انتخاب دامنه استفاده از نام تجاری است. چرا؟ زیرا مشتریان شما را با نام تجاری تان به خاطر می سپارند و بیشترین ترافیکی که وارد وب سایت تان می شود از جستجوی ناوبری (Navigational Search) است.

جستجوی ناوبری یا Navigational Search چیست؟

جستجوی ناوبری یا Navigational Search، نوعی کوئری جستجو است که در آن کاربر سعی می کند وب سایت شما را به هر نحوی پیدا کند. برای مثال اگر نام تجاری تان Digikala باشد، به احتمال زیاد کاربران از کوئری های ناوبری زیر برای یافتن وب سایت تان استفاده می کنند:

  • digikala
  • digi kala
  • digikala.com
  • digikala.ir
  • digikalacom
  • digik kala (قضاوت نکنید!)
  • digykala
  • دیجی کالا
  • دیجیکالا

فرفی نمی کند کدام یک از کوئری های بالا را جستجو می کنید، گوگل وب سایت دیجیکالا را به همراه لینک صفحات مختلفش را در بالاترین رتبه نمایش خواهد داد.

بهتر است بدانید در دنیای موتورهای جستجو، سه نوع کوئری جستجوی اصلی وجود دارند:

  • Navigational
  • Informational
  • Transactional

در حال حاضر کوئری Informational، محبوب ترین نوع کوئری جستجو است. همچنین، کوئری های Navigational از نظر میزان محبوبیت در مقام دوم قرار دارد.

اگر مشتریان بالقوه همچون مثال های بالا، جستجویشان را آغاز کنند، به احتمال زیاد وب سایت مورد نظرشان را پیدا خواهند کرد. اما دلیل مهم تری برای استفاده از نام برند تجاری در دامنه وب سایت وجود دارد: سیگنال های نام تجاری.

سیگنال های نام تجاری چه هستند؟

سیگنال های نام تجاری یا سیگنال های نام برند (به انگلیسی Brand Signals)، سیگنال هایی هستند که با هر بار نام بردن یا اشاره به نام تجاری شما در دیگر وب سایت ها به موتور جستجو ارسال می شوند. سیگنال های نام تجاری ابزار مهمی برای ارتقا و بهبود سئو سایت محسوب می شوند.

به زبان ساده، هر بار وب سایتی در یکی از صفحاتش به نام تجاری شما اشاره کند، سیگنالی به موتورهای جستجو ارسال می شود. برای مثال در همین مقاله من به نام تجاری دیجیکالا اشاره کردم، این اشاره یک Brand Signal به شمار می آید.

البته باید گفت که مفهوم سیگنال های نام تجاری تنها به بحث سئو و بهینه سازی سایت محدود نمی شود و اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم سیگنال های نام تجاری بیش از آنکه با سئو سر و کار داشته باشند با مفهوم پیج رنک در ارتباطند.

برخی از متخصصان سئو رویای روزی را در سر می پرورانند که در آن لینک بیلدینگ بی اهمیت شده است و کلمات کلیدی دیگر کارآیی ندارند. آن ها رویای روزی را دارند که نام تجاری یک وب سایت تنها عامل حضور در موتورهای جستجو باشد. بی شک راه زیادی تا رسیدن به آن نقطه باقی مانده است، اما سیگنال های نام تجاری گامی موثر در این زمینه هستند.

برای آنکه بتوانید سیگنال های نام تجاری ایجاد کنید، فعالیت در زمینه سئو و بازاریابی محتوا به تنهایی کافی نیست. در عوض، شما باید در بیشتر فعالیت های مرتبط با برندسازی مشارکت داشته باشید:

  • کارمندانی داشته باشید که برای برند یا کمپانی تان فعالیت می کنند.
  • آدرس محل کار مشخص داشته باشید.
  • فرم تماسی دقیق به همراه چند خط تلفن واقعی داشته باشید.
  • کارمندانی واقعی برای پاسخگویی به تماس ها داشته باشید.
  • تجارت تان قانونی و ثبت شده باشد.
  • مشتریانی داشته باشید که نام تجاری تان را جستجو کنند.
  • بسیاری از مردم راجع به برند شما با یکدیگر گفتگو کنند.

حتی افراد سرشناس شرکت گوگل، مانند اریک اشمیت و مت کاتس، نیز معتقدند سیگنال های نام تجاری روشی است که گوگل از طریق آن می تواند تفاوت بین یک وب سایت کم کیفیت با یک وب سایت برند را متوجه شود.

اما همۀ این توضیحات چه ارتباطی با سئو و نام دامنه سایت دارد؟ می توانم در پاسخ به این سوال بگویم هر ارتباطی که فکرش را بکنید. نام تجاری شما باید همان نام دامنه تان باشد، زیرا همین موضوع در آینده به مهم ترین فاکتور برای داشتن یک وب سایت معتبر تبدیل خواهد شد.

پس تکلیف کلمات کلیدی چیست؟

اگر بخواهم مختصر و ساده توضیح بدهم باید بگویم کلمات کلیدی دیگر مانند گذشته اهمیت ندارند. با گذشت زمان و رشد محبوبیت و تجارت شما، گوگل و دیگر موتورهای جستجو یاد می گیرند نام تجاری تان را با کلمات کلیدی مد نظرتان ارتباط دهند.

برای مثال، وب سایت بامیلو را در نظر بگیرید. نام تجاری بامیلو هیچ ارتباطی با کلمه کلیدی “فروشگاه اینترنتی” ندارد. با این حال در زمان جستجوی این کلمه گوگل چه کاری انجام می دهد؟ گوگل تمام حساب های شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های مرتبط و اطلاعات موجود درباره بامیلو را نمایش می دهد.

حال این سوال پیش می آید که اگر نام برند شما یک کلمه رایج در لغت نامه باشد، چه اتفاقی می افتد؟ گوگل چگونه می تواند نام برند تجاری را از این کلمه تفکیک کند؟

خب، اگر می خواهید پاسخ این سوال را پیدا کنید، کافیست کلمه Apple را در گوگل جستجو کنید. من که هیچ اطلاعاتی از میوه سیب در نتایج جستجو نمی بینم. شما چطور؟

مطمئناً کسب و کار شما به بزرگی شرکت اپل نیست و از این بابت هیچ اشکالی وجود ندارد. گوگل در این شرایط، باز هم می تواند سیگنال های نام تجاری را شناسایی کند و نام تجاری تان را در صدر نتایج جستجو نمایش دهد.

نام تجاری شما بسیار مهم تر از نام دامنه تان است، اما نام دامنه تان باید بر اساس نام تجاری تان انتخاب شود. اگر برای انتخاب نام تجاری دچار مشکل هستید می توانید یک کلمه ابداع کنید یا چند کلمه را با یکدیگر ترکیب کنید.

اگر نام تجاری شامل کلمه کلیدی باشد چه اتفاقی می افتد؟
آیا وجود کلمه کلیدی در نام تجاری بد است؟ نه، اصلاً اینطور نیست.

دامنه هایی که ترکیبی از یک واژه به همراه یک کلمه کلیدی هستند، دامنه های تطبیق نسبی (یا Partial Match Domains) نامیده می شوند و تاثیر منفی بر روی سئوی سایت ندارند. دلیل این موضوع این است که:

گوگل به جای اینکه بر روی تاثیرگذاری نام دامنه بر روی رتبه وب سایت تمرکز کند، به سیگنال های اسمپی که اطراف دامنه های EMD و PMD وجود دارند دقت می کند.

تنها مشکل دامنه های Exact Match و Partial Match وجود کلمات کلیدی در نام دامنه نیست، بلکه فعالیت های اسپم گونه ای که بیشتر این وب سایت ها دارند باعث شده است گوگل بر روی آن ها تمرکز بیشتری داشته باشد.

بنابراین همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم اگر در زمینه رزرو هتل فعالیت دارید و “هتل ارزان” کلمه کلیدی هدف تان است، به احتمال زیاد دامنه irancheaphotels.com را برای وب سایت تان انتخاب می کنید. تا زمانی که این وب سایت تجربه کاربری خوبی ارائه کند و هر هفته محتوای فوق العاده در آن منتشر شود، نیازی نیست نگران جریمه شدن توسط گوگل باشید.

با این حال، اگر هنوز در ابتدای راه هستید و قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید، بهتر است از دامنه هایی که کلمات کلیدی دارند پرهیز کنید، به خصوص دامنه های تطبیق دقیق!

در دنیای جستجوی دیجیتالی امروزی که الگوریتم یادگیری ماشین ها به سرعت در حال پیشرفت است، هویت برند امری ضروری است. هویت برند امروزی شامل هر چیزی به جز کلمات کلیدی است. مسلماً در این مقاله قصد نداریم نحوه انتخاب نام تجاری را به شما آموزش دهیم، اما مفاهیم نام دامنه و نام تجاری به شدت به یکدیگر وابسته اند.

انتخاب دامنه Com.

اگر مقاله دامنه تطبیق دقیق چیست را در نوین مطالعه کرده باشید با مفهوم TLD آشنایی دارید. داشتن یک دامنه سطح بالا (TLD) می تواند تاثیر خوبی بر روی سئوی سایت تان داشته باشد. در حال حاضر دامنه com. رایج ترین دامنه سطح بالا است.

شاید شما برای انتخاب یک دامنه غیر از com. دلایل خودتان را دارید، اما پیشنهاد می کنم در انتخاب دامنه وب سایت تان دقت کنید. برای مثال وب سایت های اسپم بسیاری بر روی دامنه های biz. و us. راه اندازی شده اند و گوگل تمرکز ویژه ای بر روی این دامنه ها دارد.

پسوند دامنه تاثیر منفی مستقیم بر روی رتبه سایت تان نخواهد داشت. با این حال، انتخاب اشتباه یک دامنه TLD می تواند شما را به عنوان یک وب سایت اسپم به گوگل بشناساند و این موضوع بر سئوی وب سایت تان تاثیر منفی خواهد داشت.

در حال حاضر، پسوند com. ساده ترین، امن ترین و آسان ترین پسوند موجود برای انتخاب دامنه است.

نکاتی برای انتخاب بهترین نام دامنه

در آخر تصمیم دارم این مقاله را با ارائه نکاتی برای انتخاب دامنه جمع بندی کنم:

  • در دامنه خود از اعداد استفاده نکنید: زمانی که فردی نام دامنۀ شما را از شخص دیگری می شنود، نمی داند که در زمان تایپ دامنه باید از عدد استفاده کند یا آن را به شکل حروف بنویسد. برای مثال وب سایت Number1.com می تواند به شکل NumberOne.com نیز نوشته شود. توجه داشته باشید که استفاده از اعداد در دامنه بر روی سئوی سایت تان تاثیر منفی ندارد و تنها مخاطب را گمراه می کند.
  • از اشتباهات املایی عمدی پرهیز کنید: شاید در نگاه اول انتخاب دامنه (یا حتی نام تجاری) همراه با اشتباه املایی خلاقانه به نظر برسد. اما باید بدانید که در بیشتر مواقع این خلاقیت مخاطبانتان را گمراه می کند. بسیاری از مردم به خصوص ایرانی ها با املای زبان انگلیسی مشکل دارند. استفاده از یک غلط املایی به صورت عمدی تنها یادآوری دامنه تان را برای مخاطبان دشوارتر می کند.
  • از ترکیب چند کلمه برای ایجاد نام دامنه طولانی استفاده کنید: استفاده از این روش می تواند بسیار خلاقانه باشد و مشکلی برای سئوی شما بوجود نمی آورد. البته باید توجه داشته باشید که ترکیب کلمات تان کاملاً قابل فهم است و مخاطب را دچار کج فهمی نمی کند. برای مثال در نگاه اول دامنه MensExchange.com یک دامنه معمولی به نظر می رسد، اما کافیست آن را با حروف کوچک بنویسید تا متوجه شوید می توان آن را به شکل دیگری نیز خواند!
  • در انتخاب دامنه از خط فاصله استفاده نکنید: معمولاً کاربران به راحتی محل قرارگیری خط فاصله در دامنه را فراموش می کنند. استفاده از خط فاصله در URLهای درون وب سایت بسیار رایج است، اما استفاده از آن در نام دامنه ایدۀ جالبی نیست.
  • دامنه کوتاه انتخاب کنید: یک دامنه در بدترین حالت باید ۱۵ کاراکتر داشته باشد.

دیدگاه ها


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

تماس با واتس اپ
تماس با ما